A Cross Hungary Országjáró Túrák hivatalos időmérője a MATHEY-TISSOT

Ez itt a reklám helye

A Metabond Cross Hungary országkerülő autós túra 2. futama befejeződött, a kör bezárult. A túra rendkívül jó hangulatban zajlott, amelyhez nagymértékben hozzájárultak azok a segítőkész, kedves emberek, akikkel utunk során kapcsolatba kerültünk. Ők öregbítették városuk, településük jó hírnevét.

A túra augusztus 23-án Bordányban, a nulladik nappal kezdődött. Tekintettel a másnapi korai rajtra jó néhány csapat úgy döntött, hogy igénybe veszi az Önkormányzat támogatását, miszerint megszállhatunk a Bordány Hostelben.
A helyi Vadgesztenye Étterem ugyan hétfőnként 15 órakor bezár, de megmutatva, hogy miről szól az igazi vendéglátás, mégis kinyitottak. Így megtarthattuk a csapatépítő ismerkedési estet , a résztvevők átvehették a rajtcsomagokat, és nem mellesleg finom vacsorához jutottunk.
Köszönjük a Vadgesztenye Étterem dolgozóinak!

Még Bordányban maradva külön köszönet Tanács Gábor polgármester úrnak, aki a kezdetektől támogatta rendezvényünket. A Bordányi Naplón keresztül tudatta a nagyközség lakosaival érkezésünket, így az augusztus 24-i rajtnál zeneszó és szépszámú közönség indította útnak a 17 csapatot.
A balesetmentes indulást polgárőrök biztosították.

Nyírbátort második alkalommal érintette a Cross Hungary autós túra. Úgy 2019-ben, mint ezúttal is lelkes közönség várta csapatunkat. Sajnos a közlekedésben nem várt akadályok nehezítették utunkat, így a megbeszéltnél jóval később értünk a Báthori Várkastélyhoz. Ennek ellenére a különleges autók szerelmesei kitartottak, szeretettel fogadtak bennünket.
Horváthné Karsai Hédi alpolgármesternek köszönhetően a Várkastélyban süteménnyel, üdítőkkel, lélekmelegítővel fogadtak minket. A késés miatt nem kaptunk semmiféle szemrehányást, ellenben mosolyt, kézfogást bőven.
Nyírbátorba még biztosan visszatérünk túráink során !A második napi program Túristvándiban kezdődött, ahol Pogány Károly mesélt nekünk a 14. sz-i vízimalom történetéről, sőt, még be is indította a kerekeket.

Szatmárcsekén a református temetőnél az a Korpás István nevű fafaragó bácsi várt ránk, aki 50 évig készítette a különleges csónak alakú fejfákat. Hagyomány őrző munkájának elismeréseként bekerült a Magyar Kultúra Lovagjai közé.
Tákoson a Baráth Vendégházban ebédeltünk. Juditka lekváros tarkedlije, a „vasalós„ csirkemell, a paradicsom pálinka, az egész kiszolgáló helyszín a falusi vendéglátás csúcsa véleményem szerint.Sárospatakon a Hotel Bodrogban szálltunk meg. Előzetes megbeszélésünk alapján a szálloda igazgatója, Bágyi Péter egy órával kitolta a vacsora időpontját, hogy igénybe tudjuk venni a wellness kínálta lehetőségeket.
Vacsora végeztével a személyzet rugalmas hozzáállásának köszönhetően társaságunk együtt maradhatott és értékelhette az eltelt napok eseményeit.
A Hotel Bodrognak piros pont a Vendéglátók NagykönyvébenMindenképpen meg kell említenem a parádi Túra Camping Étterem igen finom szarvas sültjét, amely Kívés András főzési tudományát dícsérte.

A cél előtti utolsó állomásunk Pásztó volt. A műemléki városközpontban a polgármester úr, Farkas Attila, és a helybéliek vártak ránk. Sajnos időnk szűkre szabott volt, de a múzeumban azért körül tudtunk nézni, a számunkra készített pogácsából bekaptunk néhányat, megköszöntük az ajándék hűtő mágneseket és az Oskolamester házában érdeklődve hallgattuk az előadást.Közel 900 km megtétele után augusztus 27-én futottunk be Nagybörzsönybe. Paulik Oszkár polgármester úr már előzőleg lekeríttette a célterületet, hogy a beérkező autók elférjenek. Akárcsak Bordányban, Nyírbátorban Nagybörzsönyben is a község lakosai lelkes fogad-tatásban részesítettek bennünket. Ez mind a résztvevőknek, mind a szervezőknek nagyszerű érzés volt.A díjkiosztó vacsora is remekül sikerült.
A két futam, tehát a magyarországi teljes kör megtétele után, kihirdettük az abszolút verseny győzteseit. Ők többek között a Nagybörzsönyi Önkormányzat ajándékcsomagjait vehették át a polgármester úrtól, amelyeket helyi kézműves termékekből állítottak össze.

Partnereinknek köszönjük a támogató segítséget , nélkülük a rendezvény nem jöhetett volna létre.

Budapest, 2021. 08. 29.

Dózsa Zsuzsa
programigazgató

Dózsa György e.v. - szervező
Székhely: 2030 Érd, Arany János u. 48.
Adószám: 69457481-1-33
Nyilvántart.szám: 53211211
E-mail : info@crosshungary.hu
Tel.: 06 30 915 66 07

Dózsa Péter e.v. - szervező
Székhely: 2030 Érd, Arany János u. 48.
Adószám: 66605922-1-33
Nyilvántart.szám: 36547689
Bank sz.szám: (CIB BANK) 10700770-61979884-51100005

Adatkezelési szabályzat | Adatkezelési tájékoztató

Vissza az oldal tetejére     nyil